Ο καιρός έχει ζεσταίνει για τα καλά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και o ήλιος μας χαμογελά ! Λίγα πράγματα είναι περισσότερο απολαυστικά από ένα παγωτό ! Πόσο μάλλον εάν είναι Υγιεινό… Νόστιμο… Ενισχυμένο με γανόδερμα… και φτιαγμένο από τα χεράκια σας ! Χωρίς Ζάχαρη, χωρίς συντηρητικές, χρωστικές ή άλλες μη φυσικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην συντριπτική πλειοψηφία των παγωτών του εμπορίου |
A. Βασική Εκδοχή 1. καλή διάθεση 2. χαμόγελο 3. μουσική ενώ δημιουργείτε ! 1. 4 μπανάνες, 2. 1 κ. σούπας χαρουπόσκονη, 3. 1 γραμμάριο γανοδερμα |
1. 50 γρ. από ένα είδος αποξηραμένου φρούτου της επιλογής μας π.χ. σταφίδες, κράνμπερι, χουρμάδες, δαμάσκηνα κ.ά.
2. 50 γρ. από ένα είδος ανάλατου & άψητου ξηρού καρπού της επιλογής μας π.χ. κάσιους, αμύγδαλα, ηλιόσπορο αποφλοιωμένο κ.ά.
3. 1 κ. γλυκού γλυκαντική ουσία της επιλογής μας (σιρόπι αγαύης, μέλι, στέβια, σιρόπι σφενδάμου, μελάσα)
4. 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού ή φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας)
Από τα προαιρετικά υλικά, προσθέτουμε όποια θέλουμε και σε όση ποσότητα επιθυμούμε. Πειραματιστείτε για να δείτε τις σας ταιριάζει καλύτερα !
Β. προετοιμασία :
1. βάζουμε την αγαπημένη μας μουσική ή ανοίγουμε το ραδιόφωνο στον αγαπημένο μας σταθμό !
2. σκεφτόμαστε πώς θα νιώθουμε όταν θα απολαμβάνουμε το παγωτό μας !
Γ. εκτέλεση : Σε περίπτωση που επιλέξετε την απλή εκδοχή, απλά μην κάνετε τα βήματα που έχουν ως σήμανση τον αστερίσκο «*».
1. κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ρίχνουμε μέσα στο μούλτι
2. Χτυπάμε τις μπανάνες μέχρι οι ροδέλες να χάσουν το σχήμα τους
*3. Ρίχνουμε το φυτικό γάλα που επιλέξαμε ή το χυμό λεμονιού και χτυπάμε 3 - 4 βόλτες
4. Προσθέτουμε την χαρουπόσκονη (για το σοκολατένιο χρώμα !) και χτυπάμε ώστε να γίνουν μία ενιαία κρέμα.
*5. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει ή/και τους ξηρούς καρπούς που επιθυμούμε. Χτυπάμε ακόμα 3 - 4 βόλτες
6. Προσθέτουμε το γανοδερμα. Εάν το έχετε προμηθευτεί στην συσκευασία με τις κάψουλες, τότε χρειαζόμαστε 4 κάψουλες (κάθε κάψουλα περιέχει 0.27 γρ γανοδερμα) ή εάν έχετε προμηθευτεί το γανοδερμα στην συσκευασία της σκόνης, χρησιμοποιήστε τον δοσομετρητή. Χτυπάμε 3 - 4 βόλτες
7. Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες ή περισσότερες. (ανάλογα τον καταψύκτη ίσως απαιτούνται διαφορετικές ώρες για να παγώσει το μείγμα).
*8. Βάζουμε μία ή δύο μπάλες και προσθέτουμε από πάνω την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας.
Απολαύστε χωρίς ενοχές γιατί τρώτε υγιεινό παγωτό με γανοδερμα !